IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
13:44 | 14 юли 2020
Обновен: 19:16 | 23 април 2024

Каракачанов и Горанов: Правителството няма да подава оставка

Според финансовия министър вотът на недоверие на БСП няма да успее

По материала работи: Ставри Таргов
Каракачанов и Горанов: Правителството няма да подава оставка

Правителството няма намерение да подава оставка към днешна дата, стана ясно от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов.


Той определи посланието на американското посолство снощи като "достатъчно балансирано". "Фактът, че различни части на обществото го четат по различен начин, показва, че посланието е ясно. И едните имат право да протестират и трябва да бъде уважено това право, но трябва да се спазва и законът, и да има върховенството на закона", заяви Каракачанов, цитиран от БНР.

 

Изказване в същия дух направи в Пловдив и министър на финансите Владислав Горанов. По думите му въпросът за оставка не е на дневен ред, а исканият от БСП вот на недоверие няма да успее.

 

"Със сигурност това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството, са консолидирани по това, че има още много какво да свършим и ще отхвърлим този вот на недоверие, когато бъде внесен, тъй като още не сме запознати с мотивите, но левицата в момента, според мен, не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата", коментира финансовият министър.

 

Снощи за пети пореден ден в София и в други градове имаше протести с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Заявено беше намерение за такива демонстрациии и днес.

 

Прокуратурата пък днес обяви нови доказателства, събрани със СРС-та, по разследване срещу бизнесмена Васил Божков, в които са засегнати и протестите.

 

Още новини от страната на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна