IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
13:06 | 2 август 2020
Обновен: 05:26 | 24 март 2024

50 протестиращи блокираха Е-79

Трафикът се насочва към обходни маршрути

По материала работи: Ставри Таргов
50 протестиращи блокираха Е-79

Около 50 протестиращи блокираха частично шосе Е-79 край Благоевград в района след "Рибарника". Това каза за Радио Благоевград един от организаторите на протеста.

 

Протестиращите настояват за оставката на правителството и на главния прокурор. Полицейски екипи пропускат автомобилите поетапно в едната, а след това – в другата лента.

 

В 10.45 ч. около 30 протестиращи застанаха край пътя, преди кръговото бе изоставен автомобил на протестиращите.

 

Движението към Гърция и София е затруднено, полицаите пропускат трафика на етапи, образуват се опашки. Всеки от протестиращите, опитал се да излезе на пътя, бе изблъскван от полицаите.

 

На кръговото има поне 10-на патрулки на полицията и жандармерията. В 11.20 бе извикан автомобил на „Пътна помощ“, който да качи изоставения „Опел“ на протестиращите. Те не дадоха колата да бъде вдигната, а бе преместена извън кръговото.

 

За сега блокада няма, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР, но леките автомобили се пренасочват и по обходния път - кв. Струмско - с. Долно Церово - ГП Е-79 и обратно, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна