Блокирана ли е президентшата Десислава Радева в САЩ?
Тя е отлетяла отвъд Океана за дипломирането на сина си
Публикувана: 6 Aug 2020 | 8:53

Страхил Свиленски, синът на президентшата, се дипломира като бакалавър в университета "Маунт Мърси" в град Сидър Рапидс, щата Айова в САЩ.


Тържествената церемония се е състояла на 29 юли, а по информация на "168 часа" Десислава Радева е заминала зад океана. Така е могла да види на живо завършването на 24-годишния младеж.

 

"168 часа" попита г-жа Радева дали е присъствала на тържеството и дали е имала проблеми с придвижването към България заради ограниченията, породени от коронавируса. До редакционното приключване на броя тя не отговори. Георги Свиленски, депутат от БСП и баща на младежа, отказа да коментира каквото и да било по темата.

 

Не е ясно дали и как президентшата е успяла да се върне в България, тъй като полетите между Америка и Европа са силно затруднени заради различните мерки на страните за коронавируса.

 

Източници на "168 часа", които са неофициални, твърдят, че президентшата е блокирана в Съединените щати заради епидемията.

 

Много курсове не се изпълняват, а други са драстично забавени. Наши сънародници разказват, че авиокомпаниите са сменяли дните и часовете на полетите по няколко пъти, при това ги измествали с по 20 дни.

 

“Лично аз три пъти подготвях багажа си и в последния момент ми съобщаваха, че ще летя не на тази, а на друга дата.

 

Накрая кацнах 3 седмици по-късно от планираното. А полетът на мъжа ми, който пътува отделно от мен към София, беше променен 5 пъти", разказа българка, живееща в САЩ, която се е върнала за ваканция у нас.

 

За последно Десислава Радева се появи в компанията на мъжа си на 7 юли, когато двамата се разходиха по пешеходната зона на столичния бул. "Витоша" и се спираха да говорят с минувачите. Два дни по-късно ген. Радев излезе от президентството, за да приветства протестиращите и да призове с вдигнат юмрук "Мутри, вън!", но до него бе не съпругата му, а вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

В следващите си прояви пред скандиращите "оставка" на бул. "Дондуков" той отново не бе придружаван от Десислава Радева, която обикновено винаги е до него.

 

Тя е заминала да види как синът й ще получи дипломата си, след като той завърши успешно университета, разкриха запознати.

 

Висшето учебно заведение, от което се дипломира синът й, е под номер 40 в регионалните университети на централно-западната част на страната. Води се над средното ниво и е известно като католически ВУЗ.

 

Таксите през последната година са били от порядъка на $33 930, като към тях се добавят 9915 долара за квартира и храна. Администрацията се хвали, че завършващите студенти започвали работа с начална заплата от 3566 долара месечно, съобщава 24 часа.

Коментари ( 0 )