Мъртъв по документи мъж плати глоба в КАT
Мъжът бил спрян от катаджии в неделя заради изключени дневни светлини на колата
Публикувана: 19 Jul 2019 | 15:37

Мъж, починал по шофьорска книжка, платил глоба в КАТ, но в системата продължили да го водят за мъртъв. След години откриват грешката при проверка от катаджии.

 

Този абсурд, описан в социалните мрежи, представи "24 часа".

 

Мъжът бил спрян от катаджии в неделя заради изключени дневни светлини на колата. Нито той, нито спрелите го полицаи подозирали, че в тяхната система човекът се води за преминал в отвъдното.

 

"При проверката се оказа, че шофьорската ми книжка е невалидна от 2010 година (да точно така, преди 9 години) поради причината, че съм починал. Интересното в случая е, че през 2013 година имам акт, който съм и платил. Имам и няколко електронни фиша, които също са платени. Още по-интересно е, че съм спиран поне 5 пъти за тези години и никой до момента не е забелязал, че съм мъртъв по шофьорска книжка. Оказа се, че полицаите, които ме спряха, нямаха никаква идея какво да правят и по съвет на някакъв дежурен ми върнаха документите и ми пожелаха приятен ден, а на въпроса ми какво да направя, за да бъда отново жив и правоспособен водач, ми казаха, че нямат никаква идея", описва абсурда българският шофьор.

 

Историята е с щастлив край, приключил в столичния КАТ. При финализирането се оказало, че той е втори подобен случай.

 

За да не се налага на други съпреживелци да се лутат в намиране на изход от подобна абсурдна ситуация, той дава рецептата за справяне:

 

"Отивате в КАТ, там където се подават заявление за издаване на дубликат на СУМПС. Давате си шофьорската книжка и личната карта, необходимо е да сте "жив" по лична карта, и те ви съживяват в системата. Ако са ви уморили в друг град, както беше в моя случай - ВАРНА, се налага да зачакате известно време, тъй като съживяването става по местоумиране".

 

Мъжът се хвали, че е официално жив шофьор след 9 години, когато не е и подозирал за своята кончина.

 

 

Коментари ( 0 )