IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
11:00 | 18 септември 2019
Обновен: 18:47 | 2 март 2024

Пада забраната за продажба на билети в деня на футболни дербита

През април миналата година млада полицайка пострада тежко и едва не загуби едното си око заради хвърлена бомбичка на вечното дерби

По материала работи: Слав Велев
Пада забраната за продажба на билети в деня на футболни дербита

Забраната за продажба на билети в деня на футболни дербита падна. Предложението за това дойде от депутати от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля“, а поправката в Закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия беше приета на първо четене.

 

Освен забраната за продажба на билети в деня на спортни мероприятия с висок риск от напрежение, с промените отпадат и персонализирането на входните талони и предоставянето на лични карти с цел да се осигури максимална защита на личните данни на гражданите.

 

С изменения в закона стават само година, след като беше въведен строгият режим за достъп на посетителите до спортното мероприятие. Те пък се наложиха заради футболното хулиганство.

 

През април миналата година млада полицайка пострада тежко и едва не загуби едното си око заради хвърлена бомбичка на вечното дерби Левски – ЦСКА.

 

Заради такива инциденти законотворците решиха, че достъпът до мачовете ще става само след персонализиращ знак или след разчитане на лична карта на посетителя от скенер за лични документи – разпоредба, която днес отмениха с мотива, че е неработеща.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна