IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
19:16 | 20 февруари 2020
Обновен: 14:29 | 24 март 2024

Пуснаха под гаранция от 1,5 млн. лв. съпругата на Божков

Това реши специализираният съд

По материала работи: Пламен Янков
Пуснаха под гаранция от 1,5 млн. лв. съпругата на Божков

Елена Динева, която има сключен брак с Васил Божков, но не е приела фамилията му, излиза под гаранция от 1,5 млн. лева, реши специализираният съд, пише dnes.bg.


Прокуратурата я обвинява в съучастие в престъпна група и поиска постояне арест.

 

Елена Динева влезе в залата с белезници на ръцете. Камери обаче не бяха допуснати по искане на обвиняемата.

 

Според прокуратурата има данни, че Динева е участвала в организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков. От обвинението посочиха, че тя е била съдружник в дружествата, които са организирали хазартни игри и пряко се е ползвала от неправомерно генерираните средства.

 

Пред съда Динева заяви, че не е познавала нито един член от Комисията по хазарта.

 

Тя обясни, че участва в управата на няколко дружества, които обаче нямат абсолютно нищо общо с хазарта. Едното съществува от 19-20 години, в други три е инвеститор. Нито едно от тези дружества няма участие в Националната лотария. Тя е в управителните съвети на две  фондации - "Тракия" и "Българско изкуство", като за "Българско изкуство" каза че спонсорира тази фондация за издаване на книги и албуми, които не са с големи тиражи.

Коментари

Новини Варна