Четирима директори на РИОСВ хвърлили оставки
Става дума за директорите на Пловдив, Перник и две морски общини
Публикувана: 26 Feb 2020 | 16:41

Четирима директори на РИОСВ са си подали оставките заради неуредици в сектора и занемарени от години проблеми. Това заяви  екоминистърът Емил Димитров по време на Общото събрание на Националното сдружение на общините в София, пише news.bg.

 

Става дума за директорите на Пловдив, Перник и две морски общини, каза Ревизоро, непожелавайки да уточни последните две общини. Той добави възмутено: "От 16 човека - 4 вече са си подали оставките,.... не искат заради чужди грехове да плащат сметката".

 

Емил Димитров обясни за директора на РИОСВ - Пловдив, че вчера го е освободил. Той бил от 3 седмици на поста, а вече носел вина за нерешени проблеми.

 

"Днес освободих директора на РИОСВ - Пловдив, защото има в Садово едно сметище един човек на 4 пласта е загробвал всички отпадъци до реката, издавал е фактури за тези отпадъци, то е било регионално депо, но него не могат да го намерят. Защо този директор, който е от три седмици да носи отговорност. Аз го понижих от зам.-изпълнителен директор на Национална дирекция, сега си го прибрах отново в София", обясни екоминистърът.

 

"Нямам очи да ги накарам да отидат да работят", каза Димитров. Шефката на РИОСВ - Перник също искала да подаде оставка, всеки ден я викали в Бобов дол, стана ясно от думите на министъра. Той разполага с 28 писма от директори и служители на РИОСВ и Басейнови дирекции в страната, които искат спешна среща с него в петък, на която да поставят проблемите си.

 

Коментари ( 0 )