IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:46 | 30 март 2020
Обновен: 19:40 | 16 април 2024

Ролята на родителя в дигиталното обучение е много важна

Само около 15% от учениците не са включени в него

По материала работи: Пламен Янков
Ролята на родителя в дигиталното обучение е много важна

От няколко седмици насам училищата у нас са на дистанционно обучение заради пандемията от коронавирус. Министърът на образованието Красимир Вълчев е категоричен, че няма да има нулева година. Учебната година може да продължи до юли и поради тази причина баловете също бяха отложени.


"Много по-гладко и много по-уверено върви дистанционното обучение, отколкото при старта. Директори и учители са положили усилия в момента дистанционното обучение да го има в почти 97% от училищата. Около 15% от учениците не са включени в това обучение, но това е съвсем нормално и не е никак опасно", каза председателят на работодателите в просветата и директор на 119-о СУ Диян Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR


Той смята, че на много места няма да е нужно да се повтаря това, което е учено до момента, защото то е учено добре и с голяма доза практичност. Само на някои места ще трябва да се повтори заради асинхронното използване на дистанционното  обучение и невъзможността да се усвои учебният материал. 


"При малките ученици 70% от ангажимента в основното обучение е за родителите. Те са много важни за подкрепата във всеки един момент. Не така са нещата при по-големите ученици, където подготовката в техническо отношение е напълно достатъчна. Ролята на родителя е изключително важна, за да се контролира целия този процес", каза още той.


Още по темата: Красимир Вълчев: Удължаването на учебната година не е неизбежно

 

 

Коментари

Новини Варна