IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
15:58 | 7 април 2020
Обновен: 19:46 | 16 април 2024

В Банско не искат да пускат външни за града хора

От общината настояват да се запазят контролно-пропускателните пунктове

По материала работи: Борис Проданов
В Банско не искат да пускат външни за града хора

Кметът на Банско Иван Кадев настоява за по-широко тестване за коронавирус на жителите на града, съобщава "24 часа".

 

Той иска и строго спазване на пропускателния режим. Исканията на градоначалника се подкрепят от гражданите на Банско със събиране на подписи.

 

Още преди да отпадне карантината, от общината настояваха да се запазят контролно-пропускателните пунктове на входовете на града, за да се ограничи навлизането на външни лица до отмяната на извънредното положение.
 

В Банско е създаден Граждански инициативен комитет, който организира подписка с искане да бъде тествана представителна извадка от жителите на града, която да е поне 1/3 от населението му. Те настояват и градът да остане под строг пропускателен контрол за срока до края на извънредното положение в страната.

 

"Корави ще се окажем, щом в зенита на най-голямoтo национално предизвикателство от две поколения насам, само на Банско беше писано да остане две цели седмици под най-строга карантина. Издържахме карантината, така както се изискваше от нас, но борбата с вируса продължава", изтъкна Кадев.

 

Още по темата: Карантината на Банско се отменя на 31-и март

Коментари

Новини Варна