IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
18:40 | 9 април 2020
Обновен: 19:50 | 16 април 2024

Започва дезинфекция на пространствата около всички храмове в София

Служители ще следят за нужната минимална дистанция между вярващите

По материала работи: Борис Проданов
Започва дезинфекция на пространствата около всички храмове в София

Столична община ще дезинфекцира пространствата около всички православни християнски църкви в града.
 

На 11 април, преди Цветница и на 17 април, преди Великден ще бъдат дезинфекцирани площадните пространства около църковните храмове в София. В началото на седмицата кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до Светия Синод с указания за организацията и мерките, които трябва да бъдат предприети за посрещане на предстоящите християнски празници в условията на въведено извънредно положение и епидемичната обстановка. В писмото кметът информира за организацията по  дезинфекция на пространствата около храмовете и препоръчва да се направи засилена дезинфекция в църквите на икони, дръжки, свещници и др., както и да се осигурят лични предпазни средства на свещениците и църковните служители.
 

Сред посочените мерки е и осигуряването на  църковни служители, които да следят за нужната минимална дистанция между вярващите, както при изнесените навън църковни служби, така и вътре в храмовете.
 

Столичната община е на разположение да осигури допълнителна помощ при спазване на противоепидемичните мерки и нужната физическа дистанция между гражданите по време на Великденските празници, казва също в писмото на кметът на София.

 

 

 

Коментари

Новини Варна