IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
19:38 | 10 април 2020
Обновен: 10:52 | 9 април 2024

Земеделците с редица искания към държавата

Сред тях са преразглеждане на ДДС ставката и равнопоставен диалог с търговските вериги

По материала работи: Борис Проданов
Земеделците с редица искания към държавата

Земеделците у нас излязоха с редица искания към държавата. Сред тях са преразглеждане на ставката ДДС за сектора храни, особено за  плодове и зеленчуци. Стопаните искат и равнопоставен диалог с търговските вериги в присъствието на премиера Бойко Борисов.

 

Това стана ясно след среща на Асоциацията на картофопреработвателите с министъра на икономиката Емил Караниколов. Според председателя на асоциацията Тодор Джиков има бързи мерки, които могат да подпомогнат сектора във времето на здравната криза.
 

„Бързо отрегулиране и място във веригите на българската продукция, това е скъсяване на плащането, това е компромисен вариант с поръчките, доставките, отказите от доставки има страшно много неща които само съвместно с веригите може да ги решим. Противопоставянето, което стана в никакъв случай не е панацеята да се оправят нещата напротив“, коментира Тодор Джиков.

nova.bg

 

Над 23 000 работника ще бъдат обезпечени с мярката 60/40 

 

 

 

Коментари

Новини Варна