Борисов посрещна Вучич у нас
Двамата премиери ще инспектират "Балкански поток" и магистрала "Европа"
Публикувана: 1 Jun 2020 | 10:39
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов посрещна президента на Сърбия Александър Вучич, който пристигна на еднодневно посещение в България по покана на премиера. Почетен шпалир приветства сръбския президент на летище София, където след кратка двустранна среща Вучич и Борисов предстои да отпътуват, за да инспектират по въздух напредъка по изграждането на АМ „Европа“ и „Балкански поток“, предаде "ДНЕС.bg".

 

Развитието на транспортната и енергийната инфраструктура е сред приоритетните теми в двустранните отношения между България и Сърбия, съобщиха от правителствена информационна служба.

 

В началото на месец ноември миналата година премиерът Борисов прие поканата на президента Вучич и участва в официалното откриване на новоизградения автомагистрален участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш, Сърбия. Борисов и Вучич разговаряха по приоритетните за двете страни теми и по време на срещата им през януари месец тази година в Истанбул, където участваха в церемонията по откриването на газопровода „Турски поток“.

 

Отличните двустранни отношения между България и Сърбия бяха потвърдени и при посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Белград през 2019 година, когато президентът Вучич удостои българския премиер с най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия“ за изключителните заслуги на Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между двете държави.

 

Още политически новини ще намерите на "ДНЕС.bg"

Коментари ( 0 )