Kлиничната пътека ще покрива и тест за COVID-19
Засилваме готовността на болниците..., трябва да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията, заяви Бойко Борисов
Публикувана: 3 Jul 2020 | 16:43
Снимка: Правителствена пресслужба

Здравният министър Кирил Ананиев е докладвал на премиера Бойко Борисов, че на насрочена среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за COVID-19.

 

Целта е финансирането й да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи.

 

 

Ще бъде обсъдена също и възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

 

"Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

 
Той проведе работна среща с Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус, съобщиха от правителствената пресслужба, предаде "ДНЕС.bg".

 

На разговора присъстваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

 

Премиерът разпореди на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани.

 

Още новини от страната ще откриете на "ДНЕС.bg"

Коментари ( 0 )