Още три медсестри в Шумен са с COVID-19
В областта до момента заразените са 144
Публикувана: 7 Jul 2020 | 16:20
Снимка: Фейсбук

Три медицинсдки сестри от МБАЛ - Шумен са с дали положителни проби на PCR тестове за COVID-19 в Шумен, съобщи директорът на РЗИ - Шумен д-р Пепа Калоянова, предаде "ДНЕС.bg".

 
Информацията за положителните проби е получена по телефона и още не е обработена в единния информационен портал. Това е и причината трите случая да са извън обявените за последното денонощие в страната. Според данните на портала за последните 24 часа в града нямаше нови случаи.


 
Две от медицинските сестри са от спешно отделение. От там е и сестрата, която беше с доказан коронавирус миналата седмица. Те са били тествани именно като контактни лица на колежката си. Третата новозаразена медичка е сестра в операционния блок. 

 

 

Първите две са без никаква клинична картина, а третата със слабо изявени симптоми. И трите са поставени под каратина по домовете си и не е било наложително да бъдат хоспитализирани, допълни д-р Калоянова.
 

 

В областта от началото на пандемията са регистрирани общо 144 случаите на COVID-19, четири са заболелите сестри от МБАЛ.

 

Още новини от страната четете на "ДНЕС.bg"

Коментари ( 0 )