На “Росенец” всичко е спокойно!
Днес граждани и Доган плажуват в мир
Публикувана: 12 Jul 2020 | 9:40

Напрежението край  парк “Росенец” утихна. В неделя хората плажуват спокойно, предаде в репортаж NOVA. Вчера обаче не беше така. Полиция бе преградила мястото, а протестиращи на няколко пъти се опитаха да пробият кордона, за да отидат на плаж в залива под лятната резиденция на почетния председател на ДПС- Ахмед Доган.

  

Вчера към телевизията е бил отправен сигнал, че районът е засипан с боклуци от хилядното множество, което премина през района. Днес обаче такива не са открити, става още ясно от репортаж по темата.

 

Вчера, след бурният ден, Ахмед Доган прие в летните сараи голям част от актива на ДПС, който пристигна в парк "Росенец" от цялата страна, в негва подкрепа.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган благодари лично на активистите на партията, които се събраха в резиденцията в "Росенец" край Бургас. Видео от срещата бе разпространено от пресцентъра на ДПС. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че войната между институциите в последните месеци е показала, че държавата липсва, а президентът води лични битки. Според него ГЕРБ стои зад днешната провокация в "Росенец". 

 

Ето и цялото изказване на Доган и Карадайъ:

 

"Решението на партията и парламентарната ни група беше ние да не хвърляме камък, защото знаем, че и ние ще се изцапаме, и ние ще се окаляме. Опитахме се да стоим на дистанция от всичките тези ...няма да им правя квалификация, това, което виждате, което се случва през последните два-три месеца в страната. Войната на институциите доведе до там, че видяхме вчера до какво се стигна и в София. Днес, тук, те целяха точно това. Днес целта им беше, както тука през гората, които минаха и говореха, те не говореха за тези камънаци, които нямат и 200 кв м., това не е плаж, а говорят за това (сочи в обратната посока) – днес всички видяха за какво иде реч. Целта им не беше това, целта им беше агресия в частна собственост, в частен имот. Това го казаха и колегите, които бяха на оградата и ги чуха. Те искали сараите...Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За съжаление, огромно съжаление, виждаме, че държавата липсва, президентът не можа да разбере какво означава институцията Президент и води лични и персонални битки. Това, което се случи - да се смесят различните потоци днес, го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кметът на общината, който е зам.-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсеха провокацията, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване. Но ние ще имаме възможност и по други поводи, и по други начини да говорим", заяви Карадайъ. - С това искам още веднъж да ви благодаря и да ви се поклоня. Господин председател и колегите, не ви виждаме често в последните 7-8 години. Моля, все пак, имате думата да кажете нещо".

 

Доган: Аз ще бъда много кратък. Първо – изключително много се гордея с вас. Много. Второ – за сетен път установявам, че много ви обичам. Трето – позволете ми един много дълбок поклон, благодаря.

 

Карадайъ: Колеги, за финал само това ще кажа – тази агресия беше символна, тази агресия беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС. Ахмед Доган е лидерът на ДПС. По този начин тази агресия беше към всеки един от нас – депесарите. Още веднъж – благодаря ви.  

 

 

Черно море

Коментари ( 0 )