IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
14:35 | 15 юли 2020
Обновен: 15:48 | 27 март 2024

70-годишен мъж почина от COVID-19 в Добрич

Tрима са на командно дишане

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Радио Варна

Мъж на 70 години, настанен за лечение в МБАЛ в Добрич, е починал от COVID-19. Това съобщиха днес от Областния координационен щаб. Новите случаи на коронавирусна инфекция за изминалите 24 часа, са деветима. Седем са хоспитализирани.

 

Седем пациенти са хоспитализирани в Ковид сектора на МБАЛ Добрич, като трима от тях са поставени на дихателна реанимация в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Сред новорегистрираните случаи няма зрелостници. Директорът на РЗИ в Добрич д-р Светла Ангелова съобщи, че единият от тях – мъж на 70 г., е починал.

 

Всички деветима пациенти са били контактни на вече доказани с PCR тест положителни случаи. След затварянето му заради коронавирусна инфекция Неврологичното отделение в здравното заведение вече работи отново, очаква се Ортопедията, която също преустанови прием на пациенти, да се върне към обичайния си график на работа тези дни.

Коментари

Новини Варна