IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
16:32 | 4 август 2020
Обновен: 11:50 | 27 март 2024

Вече няма ограда на плаж "Росенец", достъпът е свободен

Неколцина избраха мястото за плаж

По материала работи: Слав Велев
Стопкадър Bulgaria ON AIR

Оградата, която преграждаше пътя към плажа до т. нар. летни сараи на Ахмед Доган, от днес е премахната. Това установиха активисти, които инспектираха на място. До плажа вече се стига спокойно.

 

"В момента оградата е наполовина премахната и това е очевидно след като са разбрали, че ние ще идваме. Надяваме се тази ограда да не бъде възстановена", коментира Иво Мирчев, цитиран от "ДНЕС.bg".

 

 

"Думите на пазача "А, вие, за плажа ли сте?" звучаха леко иронично, но за нас е важно администрацията на кмета да вземе мерки трайно да реши този проблем, за да не продължим да получаваме сигнали, че пътят е преграден и не се допускат граждани по него", посочи Димитър Найденов - общински съветник от "Демократична България"- Бургас.

 

От "Да, България!" настояват държавата да актува плажа като държавен, защото той не фигурира така в кадастралните карти, и искат яхтеното пристанище да бъде разрушено. А днес до резиденцията се извършваха строителни дейности.

 

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR.

 

Още новини от страната четете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна