IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:28 | 8 август 2020
Обновен: 11:41 | 24 април 2024

В Добрич: Сменят контейнерите с нови

Броят на площадките за разделно събиране се увеличава от 152 на 160

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Добрич

От началото на идната седмица започва поетапното разполагане на новите колектори за разделно събиране на отпадъците от опаковки на територията на град Добрич, информират от Общината.

 

От администрацията припомнят, че от 1 август 2020 г. Община град Добрич има сключен договор с „Екопак“ АД за разделно събиране на отпадъците от опаковки. След изтегляне на старите контейнери, поставени от до момента опериращата фирма, от 10.08.2020 г. (понеделник) започва поетапното разполагане на новите колектори. Съгласно предварителната програма се очаква всички контейнери да бъдат поставени на определените места до края на текущия месец.

 

Броят на площадките за разделно събиране се увеличава от 152  на 160, като се преминава от система с 2 контейнера, на 3-контейнерна система за разделно събиране на отпадъците. Това ще рече, че всяка точка се състои от три контейнера: син, жълт и зелен, тип „Иглу“ с общ обем 4500 литра.

 

В зелен контейнер ще се събират стъклените опаковки, в жълт – метали и пластмаси, а в син – тези от хартия. Новите контейнери са тип „иглу“ със значително по-ограничени възможности за изваждане на вече постъпилите в тях отпадъци, уверяват от местната общинска управа.

 

“Екопак България“ АД ще обслужва 160 938 литра в повече от нормативно изискване, като по този начин ще се увеличи ефективността на системата за разделно събиране в Община Добрич.

 

Стопаните на градската общинска собственост изказват благодарност на всички съграждани за проявеното разбиране и търпение.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна