IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:55 | 19 септември 2020
Обновен: 18:44 | 22 април 2024

Караянчева спря разследването на катастрофата си

С решението й се оневинява жената, която се блъсна в автомобила на НСО, който пък изпреварвал ТИР в този момент

По материала работи: Слав Велев
Караянчева спря разследването на катастрофата си

Докато ДПС и БСП искат оставката на шефа на парламента Цвета Караянчева заради грубото отношение към майки в сградата на Народното събрание, днес тя показа състрадание. Излезе с новина, че е поискала прекратяване на катастрофата заради която лежа месец в болница. С решението й се оневинява жената, която изгуби контрол на колата и се блъсна в автомобила на НСО, в който се возеше Караянчева. Новината потвърди и Апелативна прокуратура във Варна, пише 24shumen.com.

 

Катастрофата става край Хитрино на главен път Шумен-Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак. 31-годишна водачка на лек автомобил „Ауди А 4“  на ляв завой навлезе в опесъчен участък, загуби контрол над колата и се удари в насрещно движещ се лек автомобил, който изпреварваше ТИР. В болница бяха настанени трима души, а водачите показаха отрицателни проби за алкохол. Караянчева счупи ключица и спешно беше транспортирана с хеликоптер в София.

 

Наказателното производство се прекратява, ако пострадалият поиска това, гласи член 343, ал. 2 от Наказателния кодекс, въз основа на който днес се позовава Караянчева.

 

 

Коментари

Новини Варна