IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:55 | 20 септември 2020
Обновен: 10:44 | 18 април 2024

Заразен ученик и в Казанлък, две паралелки в Старазагорско са под карантина

Затвориха столично училище за дезинфекция

По материала работи: Слав Велев
Заразен ученик и в Казанлък, две паралелки в Старазагорско са под карантина

Общо две паралелки в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ – Стара Загора и в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък са поставени под 14-дневна домашна карантина, заради потвърдени случаи на COVID-19, съобщиха от РЗИ-Стара Загора, предаде "ДНЕС.bg".

 

Ученик от 11 клас в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък е дал положителен резултат в петък след диагностициране с PCR тест, по повод предстоящо пътуване в чужбина. Той е в добро състояние и се лекува в домашни условия.

 

Учениците от паралелката са поставени под 14-дневна домашна карантина.

 

На 19 септември положителен резултат за COVID-19 е отчетен и при 18-годишен ученик от Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Цялата паралелка е под домашна карантина.

 

Преподавател във Второ основно училище в Раднево също е заразен с коронавирус и е карантиниран. Той е използвал лични предпазни средства и не е бил в близък контакт с преподаватели и ученици, което не налага карантиена на други хора.

 

В училищата е извършена дезинфекция.

 

Четири паралелки от столичното 107-о основно училище "Хан Крум" са поставени под 14-дневна карантина заради учител, който е заразен с коронавирус, предаде bTV.

 
Динко Калапиш, директор на училището, е получил обаждане от двама учители, които са били в болничен от 14 септември, че са с положителни проби за COVID-19.
 
Впоследствие и трета учителка, която е контактна на заразените си колеги, решава да си направи тест. Той също се оказва положителен. 


 
4 паралелки, които са имали часове с преподавателката през последните 48 часа, са поставени под карантина.
 

 

"Колегите са добре, има доза притеснение. Утре ще се тестват всички. Информирахме РЗИ, районния епидемиолог. От наша страна е организирано обучение в електронна среда в следващите 14 дни. Направена е основна двойна дезинфекция на сградата. Училището ще остане затворено и в понеделник", каза още директорът Динко Калапиш.

Коментари

Новини Варна