IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:15 | 20 септември 2020
Обновен: 19:51 | 18 април 2024

Жена от Добрич дари от парите за лечението си на болно дете

30-годишната Станислава Петрова пострада тежко при катастрофа през декември м. г.

По материала работи: Слав Велев
Жена от Добрич дари от парите за лечението си на болно дете

30-годишната Станислава Петрова от Добрич, която пострада тежко при катастрофа през декември м. г., предостави от дарените за лечението й средства на друг нуждаещ се – на едногодишния Димитър Добрев. Това написа самата тя в социалната мрежа.

 

Младата жена сподели, че с подкрепа на дарителите е набавена сума, която й е достатъчна за лекарства, консумативи и лечение. На този етап е преценила, че има достатъчно средства за напред и с разрешението на хората, които водят кампанията, й решава да отвори няколко дарителски кутии и да предостави сумата на Митко, който в момента има по-голяма нужда, за да може да започне своето лечение. Станислава има разрешение и от собствениците на обектите, където са поставени кутиите. Така са отворени седем от тях със събрани 1 698 лева. Средствата вече са преведени по сметката на Митко.

 

Станислава изказва своята огромна благодарност към всички, които са я подкрепили и са й дали шанса да води малко по-леко своята борба. Тя призовава дарителите да окажат своята подкрепа сега за малкото момченце.

 

Про Нюз Добрич припомня, че тежката катастрофа, при която пострада Станислава,  стана около 8.20 часа на 11 декември  м. г. Джип блъсна лекия автомобил „Опел”, управляван от младата жена, по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара леката кола се блъска в дърво, а детето на шофьорката – на година и осем месеца, е открито извън автомобила след като майка му успява да го изкара от него. Двамата са откарани в болницата в Добрич, момченцето е освободено след преглед без наранявания, а Станислава е настанена в МБАЛ с множество наранявания, счупени ребра, травма на белия дроб и гръбначна травма. По-късно е преместена в лечебно заведение във Варна, където са й направени операции. В момента тя е обездвижена от кръста надолу.

Димитър Добрев е с диагнози детска церебрална парализа и епилепсия. Момченцето има оферта за лечение в Турция, чиято стойност първоначално е 60 000 лева, сума, непосилна за семейството му. В подкрепа на лечението на малкия Митко се провежда онлайн търг в групата „Помощ за Дани от Добрич” във Фейсбук. Разкрита е и банкова сметка:

 

ДСК Банк

IBAN: BG81STSA93000027294044

BIC: STSABGSF

Титуляр: Димитър Костадинов Добрев.

 

Коментари

Новини Варна