IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:45 | 24 септември 2020
Обновен: 13:13 | 23 април 2024

Добрич и Шумен могат да останат без вода заради неплатен ток

10.5 млн. лв. дължат на местното енерго двете общини

По материала работи: Слав Велев
Добрич и Шумен могат да останат без вода заради неплатен ток

От 29 септември областите Добрич и Шумен могат да останат без вода заради дългове от 10,5 милиона лева, съобщават от Енерго-Про.

 

От там поясняват, че ВиК Добрич и ВиК Шумен са сред най-големите длъжници за ток в Североизточна България. Казусът с дълговете на добричкото ВиК датира от 2007 г. Въпреки постоянното разсрочване, задълженията на ВиК операторите в двете области продължават да нарастват, а постигнатите договорености за разсрочване на дължимите суми не се спазват.

 

От Енерго-Про съобщават, че всички настоящи и просрочени задължения на ВиК Добрич и ВиК Шумен е трябвало да бъдат изплатени до 15 август.

 

До момента това не се е случило и дългът продължава да расте, поради което Енерго-Про обяви график за поетапно изключване на електрозахранването на двете ВиК дружества от следващия вторник – 29 септември.

 

Целта ни е да се ограничи натрупването на още по-големи дългове и да се защитят интересите на всички останали клиенти, които си плащат редовно сметките за ток, пише в съобщението на ЕРП компанията.

 

Обявените графици за поетапно изключване ще бъдат ревизирани в случай на цялостно погасяване на задълженията.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна