IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:25 | 28 септември 2020
Обновен: 19:56 | 25 април 2024

Борисов: Ще даваме на пенсионерите по 50 лв., докато има пандемия

След това ще има индексация

По материала работи: Слав Велев
Стопкадър Фейсбук

Докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация, това каза премиерът Бойко Борисов в Ловеч, предаде БТА.

 

Заедно с премиера беше и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Посещението беше излъчвано на страницата на Борисов във Фейсбук.

 

По време на визитата той е засегна и въпроса с индексирането на пенсиите. По думите му, докато има пандемия пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация.
Вчера имаше избори в 16 населени места и в две общини - резултат от тях са че ГЕРБ побеждава в 11 населени места и две е на балотаж, каза Борисов.
Като слушаш социологическите агенции - нас вече ни няма и то защото колегата Цветанов пожела да си направи нова партия, каза Борисов.

 

"За всички правим, не само за малките населени места, каза Борисов по повод коментари, че само той е обърнал внимание на малките селища. "Само съединението прави силата. Какъв е този зор да правим предсрочни избори. В люта битка сме с ДПС. Навсякъде БСП и ДПС играеха заедно на изборите. Разбра се, че БСП и ДПС ще правят коалиция и в момента играят заедно и само срещу ГЕРБ, каза Борисов.
Борисов попита пенсионерите в селото дали си получават добавката от 50 лева, която вече трети месец отпуска правителството като помощ за времето на пандемията. Докато има пандемия ще е така, каза премиерът. Не може едновременно да индексираме пенсиите и по 50 лева да даваме, защото това са по 108 милиона лева на месец. Щом свърши пандемията ще индексираме и пенсиите, посочи той.
Борисов добави, че правителството отпуска помощи и на всички, които се борят на първа линия с пандемията. На полицаи, учители, социални работници, на всички които са на първа линия, се дават пари, уточни той.

 

Коментари

Новини Варна