IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
12:55 | 3 юни 2019
Обновен: 12:48 | 24 март 2024

Във Варна започна III форум на побратимените градове

В него участват представители на 31 селища от Руската федерация и на 19 български общини

По материала работи: Пламен Янков
Във Варна започна III форум на побратимените градове

Във Варна започна работа Третият форум на побратимените български и руски градове. В него участват представители от 31 града от Руската федерация и от 19 български общини. Сред официалните гости са министърът на туризма Николина Ангелкова, изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, дипломатите и други. 

 

 

В приветственото си слово кметът Иван Портних подчерта, че интересът към форума расте и от страна на Русия, и от страна на България, за което говори увеличения брой участници спрямо предишните 2 издания. Основната тема на разговорите и дискусиите ще бъде туризмът. Двустранните срещи и установяването на контакти ще са от голяма полза за всички, каза още кметът Портних. 


Третият форум на побратимените български и руски градове е посветен на 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Снимки ЕЛИ МАРИНОВА

Коментари

Новини Варна