IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
09:19 | 19 ноември 2019
Обновен: 18:24 | 26 февруари 2024

Нинова от пост не се отказва, не била причината за проблемите на БСП

Обновлението с нови лица довело до тревогите в левицата

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки критиките на вътрешната опозиция в БСП, лидерът на партията Корнелия Нинова е категорична, че няма да си подаде оставката.

 

Според нея неприятностите в левицата са вследствие на промяната, която започна в редиците на Столетницата преди 3 години.

 

"Промяната, която ограничи мандатите на народните представители. Избрахме председателят да бъде избиран пряко от всички членове на партията, а не от определен кръг в БСП. Ограничихме председателя с два мандата. Целият този процес на промяна и на обновление с нови лица доведе до тези вътрешнопартийни тревоги в БСП", коментира тя пред Нова тв.

 

"Не отхвърлям лидерския въпрос като изключително важен, тъй като именно той беше поставен в писмото, в алтернативния доклад, като единствения начин за разрешаване на всички проблеми в партията. В него бяха изредени оценки, проблеми и т.н. и накрая се казва, че всичко това може да бъде решено, ако сменим Корнелия Нинова. Следователно на някого в главата стои лидерският въпрос и всички въпроси вътре в партията могат да бъдат решени, само ако ме няма мен", посочи още тя.

 

"Тези 50 човека, които ми поискаха оставката се оказаха 21. Оказа се, че вътре има имена на колеги, чиито имена са ползвани, а те не знаят за това. Т.е. това е фалшива новина", каза Нинова.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна