IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
17:00 | 17 февруари 2020
Обновен: 08:08 | 24 март 2024

„България Ер“ подписа кодшеър партньорство с Qatar Airways

От днес, 17 февруари 2020 година, всеки може да закупи своя билет, като първите полети по партньорството започват от 2 март

По материала работи: Слав Велев
„България Ер“ подписа кодшеър партньорство с Qatar Airways

Националният превозвач „България Ер“ подписа споразумение за кодшеър партньорство с авиокомпанията Qatar Airways, която е определена за най-добрия авиопревозвач в света за 2019 година на престижните Световни авиационни награди. То ще осигури на клиентите на „България Ер“ бърза и удобна връзка до всички пет континента по дестинациите на Катарската авиокомпания. От днес, 17 февруари 2020 година, всеки може да закупи своя билет, като първите полети по партньорството започват от 2 март.

 

Голямо е преимуществото и за пътуващите от черноморските градове Варна и Бургас. В рамките на споразумението те вече ще имат възможност с един самолетен билет и прекачване в София и Доха да се възползват от  разнообразната мрежа от дестинации на Qatar Airways.

 

„Сътрудничеството ни с „България Ер“ е част от серията партньорства, които обявихме скоро с авиокомпании от цял свят, демонстрирайки ангажимента ни да работим заедно с колеги от други превозвачи, за да предоставим на пътниците неразривна свързаност и ненадмината услуга", заяви Негово Превъзходителство г-н Акбар ал Бейкър, Главен изпълнителен директор на Qatar Airways Group.

 

 „За „България Ер“ е голямо удоволствие, че добавя към мрежата си от партньори Qatar Airways, която безспорно е една от най-уважаваните и престижни авиокомпании в света. Радостни сме, че точно те ни припознаха като партньор и по този начин пътниците ни ще могат да пътуват бързо и удобно до всички 160 дестинации на  Катарската авиокомпания. Това сътрудничество е само част от дългосрочната ни стратегия за развитие и сме щастливи да посрещнем на борда на самолетите си пътниците на Qatar Airways“, коментира и Христо Тодоров – изпълнителен директор на „България Ер“.

 

Партньорството с Qatar Airways е и поредната стъпка към обогатяване на портфолиото от дестинации на българския национален превозвач. Само от началото на 2020 година „България Ер“ обяви две нови директни въздушни линии до Санкт Петербург и Валенсия. През изминалата 2019 година чрез партньорства с Air Baltic и Condor пътниците на авиокомпанията вече могат да стигнат както до сърцето на Балтика (Рига, Вилнюс и Талин), така и до екзотичните кътчета Пунта Кана и Канкун.

 

„България Ер“ е най-голямата българска авиокомпания и национален превозвач на Република България. Тя изпълнява директни полети до 25 града в Европа, сред които и вътрешни полети до Варна и Бургас. През 2019 година авиокомпанията за втори път спечели голямата награда „Най-предпочитана авиокомпания на българския пазар“ на годишния престижен конкурс Sky Awards 2019, както и наградата за „Най-предпочитана авиокомпания за къси и средни полети от/до България“ (Sky short/middle haul).

 

Qatar Airways за първи път стъпва на българския пазар на 22 септември 2011 г., когато стартира четири пъти седмично полети от и до София. През годините, поради силното търсене на пътниците, честотата нараства до 14 полета седмично. 

 

Многократно награждавана, Qatar Airways беше обявена за „Най-добрата авиокомпания в света“ от World Airline Awards за 2019 г., управлявани от международната организация за рейтинг на въздушен транспорт Skytrax. Авиокомпанията беше обявена и за „Най-добрата авиокомпания в Близкия Изток“, както и спечели призовете за „Най-добра бизнес класа в света“ и „Най-добро място в бизнес класа“. Това е единствената авиокомпания, която пет пъти получава заветната титла на Skytrax „Авиокомпания на годината“ – признание за върхови постижения в авиоиндустрията.

 

В момента Qatar Airways управлява модерен флот от над 250 самолета чрез своя хъб - международното летище Хамад (HIA), до повече от 170 дестинации по целия свят. . До края на 2020 година авиокомпанията ще добави редица вълнуващи нови дестинации към разрастващата се мрежа сред които Осака (Япония), Санторини (Гърция), Дубровник (Хърватия), Алмати и Нур-солтан (Казахстан), Акра (Гана), Себу (Филипините), Лион (Франция), Трабзон (Турция); Сием Реап (Камбоджа) и Луанда (Ангола).

 

Коментари

Новини Варна