Енергото ще инвестира 15 млн. лв. в модернизация на мрежата
Проектите обхващат подстанциите „Чайка“, „Аспарухово“, „Девня 2“, „Максуда и „Варна-Изток“
Публикувана: 20 Feb 2020 | 13:30

През 2020 година в програмите за инвестиции и ремонт на варненското Енерго са заложени нови 15 милиона, планирането на които е направено след внимателен експертен анализ от страна на дружеството.

 

Най-съществената цел на програмите е реконструкция на мрежи и подмяна на кабелни линии при установена необходимост, както и обхващане на места с повишено потребление на електроенергия за изграждането на изцяло нова мрежа.

 

Друг инвестиционен акцент на дружеството през 2020 г. е подмяната на основни съоръжения в разпределителните уредби на подстанции и възлови станции в Североизточна България. Проектите обхващат подстанциите „Чайка“, „Аспарухово“, „Девня 2“, „Максуда“. Ще приключи и стартиралият през 2019 г. проект за модернизация на подстанция „Варна-Изток“.

 

Рехабилитацията на електроразпределителната мрежа и прилежащите ключови съоръжения ще подобри качеството на електрозахранване, съобщават от дружеството.

 

През 2019 година ЕРП Север реализира инвестиции в размер на 15 милиона лева в област Варна.

 

11 милиона от тях са насочени по основните приоритети на компанията за подобряване и изграждане на нова мрежа, както и снабдяване със специализирана техника и инструменти, необходими за оперативната дейност на екипите на дружеството.

 

4 милиона са вложени в проекти, касаещи електромерната програма и присъединявания към електроразпределителната мрежа.

 

Част от проектите на електроразпределителното дружество през изминалата година включиха подмяна на кабелни линии в областния град и реконструкции на мрежи ниско напрежение в общините Аврен, Аксаково, Бяла, Вълчи дол, Долни чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )