IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избрано
10:46 | 19 септември 2019
Обновен: 15:53 | 29 март 2024

Спасяват "паднал" самолет във Варна (СНИМКИ)

Полетът бе с направление Баку - Милано

По материала работи: Слав Велев
Спасяват "паднал" самолет във Варна (СНИМКИ)

 

Операция по спасяване на пасажери на паднал самолет се разиграва на плажа в кв.“Аспарухово“ като част от Национално учение. В условния сценарий, машината, "летяла" по направление Баку- Милано, се разбива на 180 километра източно от Варна. Голям периметър е отцепен до мястото на тежкото авиопроизшествие. Зрелищните тренировъчни действия включват военна техника, в акцията са включени хеликоптер и катер.

 

В периода 18 – 20 септември, във Варна, се провежда Национално съвместно учение „Търсене и спасяване при авиационно произшествие и ликвидиране  на  последствията”. Учението обхваща действия на съставните части на Единната спасителна система по организиране, ръководство и взаимодействие на силите и средствата за търсене, спасяване и ликвидиране на последствията при авиационно произшествие на въздухоплавателно средство до воден обект.

 

 

 

 

 

 

 

 

Практическата част от учението се проведе днеS в град Варна, в района на плажна ивица на кв. „Аспарухово“. В него ще участват екипи: МВР, МТИТС, МО, МЗ, Община Варна, БЧК и др.

 

Организатори са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР  и Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, в изпълнение на изисквания на Конвенцията за международното гражданско въздухоплаване, Закона за гражданското въздухоплаване, Закона за защита при бедствия и Наредба № 12 на МТИТС.

 

 

Коментари

Новини Варна