IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
14:54 | 10 октомври 2019
Обновен: 05:19 | 20 април 2024

Спортната зала във Варна може да приеме „Златната лига“ по волейбол

Датите на турнира догодина, както и града домакин, ще бъдат определени допълнително

По материала работи: Борис Проданов
Спортната зала във Варна може да приеме „Златната лига“ по волейбол

България продължава да се радва на доверието на Европейската конфедерация по волейбол, като усилената и ползотворна работа на БФВ в организацията на международни форуми дава своите положителни резултати. Така, след домакинството на турнир от първи кръг на европейските квалификации при юношите U18 през януари, сега страната ни заслужи поредно престижно домакинство на международен форум от най-високо ниво. През следващата 2020 г. България получи правото да бъде организатор на финалите от „Златната европейска лига“ за жени. Датите на турнира, както и града домакин, ще бъдат определени допълнително от ръководството на БФВ. Но напълно логично изглежда зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта на Варна да приеме голямото събитие.

 

Надпреварата е от изключителна важност за женския ни волейбол, като първенецът добива право да участва в „Чалъндж турнира“, от който първият в крайното класиране печели квота за „Волейболната лига на нациите“ през 2021 г.

 

Припомняме, че през настоящата година женският ни национален отбор бе част от елита на най-комерсиалната международна проява, като с един млад и обновен състав отбеляза подобаващ завършек с престижни победи, и малко не достигна на волейболистките ни да запазят място в световния турнир. Сега „лъвиците“, водени от селекционера Иван Петков, са изпълнени с амбиция за завръщане в Лигата на нациите, като ще направят всичко възможно за спечелване на турнира и утвърждаване сред най-добрите през 2021 г.

 

Още по темата: И четирите отбора във Варна мечтаят за Токио 2020

Коментари

Новини Варна