IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
19:56 | 6 декември 2019
Обновен: 10:07 | 29 март 2024

С празнично настроение грейна коледната елха във Варна (СНИМКИ)

Стотици варненци и гости на града се събраха на площад „Независимост“

По материала работи: Пламен Янков
С празнично настроение грейна коледната елха във Варна (СНИМКИ)

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Стотици варненци се стекоха на празничния концерт навръх Никулден на площад “Независимост” в центъра на града. Светлините на коледната елха запали кметът Иван Портних. “Скъпи деца, пожелавам на всички много подаръци от Дядо Коледа и сбъднати мечти. Нека цяла година да е все така топло и светло в душите и сърцата ни!”, заяви  кметът.  Празнична заря и изкуствен сняг радваха малки и големи.

 

 

В празника, под надслов „И грейна нашата елха“, участваха балетно студио „Звездна дъга“, Варненска айкидо академия, вокална формация  „Бънджи сингърс“, детски танцов състав към ансамбъл “Фолклорни ритми“, детски танцов състав към танцова школа „Младост“, театрална академия „Питър Пан“, детски хор „Добри Христов“ при Общински детски комплек, детски хор „Хорал, школа по танци „Eli dance“ и вокална група „Весели щурчета“.

 

 

Два коледни базара и две ледени пързалки ще има  в празничните дни в морския град - с дървени къщички за вкусотии, греяно вино и сувенири. Първият ще бъде в отворената зона на пристанището - с ледена пързалка и сцена за концерти. Вторият по традиция ще бъде разположен на площад „Независимост“. 

 

 

Пързалката ще бъде монтирана отново до фонтаните край общината. Тя ще бъде открита на 6-ти декември и ще радва варненци до 6-ти януари. Работното време на съоръжението е всеки ден от 10.00 до 19.00 ч., с почивка от 14.00 до 15.00 ч. за обработка на покритието. В празничните дни ледената пързалка ще е отворена: на 24-ти и 31-ви декември от 10.00 ч. до 17.00 ч. с почивка от 13.00 до 14.00 ч.; на 25-ти и 26-ти декември от 11.00 до 17.00 ч., с почивка от 14.00 до 15.00 ч.; на 1-ви януари - от 11.00 до 18.00 ч., с почивка от 14.00 до 15.00 ч. Няма ограничения за броя на сесиите за пързаляне, които са по 30 минути. Кънките ще се получават срещу депозит от 5 лв., който се възстановява след връщането им. На пързалката ще бъдат поставени информационни табели с регламент за ползване. Предвидени са патрули, които да съблюдават спазването на обществения ред. Специализиран персонал ще осигури обслужването на съоръжението, на разположение ще бъде и медицинско лице.

 

 

Коментари

Новини Варна