IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Избрано
14:58 | 15 януари 2020
Обновен: 03:25 | 24 март 2024

Иван Портних: Търсим механизъм за финансиране на ремонтите на домовете на пострадалите във „Владиславово“

15 апартамента са с по-сериозни щети след взрива

По материала работи: manager
Иван Портних: Търсим механизъм за финансиране на ремонтите на домовете на пострадалите във „Владиславово“

15 апартамента са с по-сериозни материални щети след взрива в жилищния блок в кв. „Владиславово“ във Варна. Със съдействието на ОбС ще търсим механизъм за финансиране на ремонтите на домовете на пострадалите домакинства.

 

Засегнатите семейства първоначално могат да получат еднократна помощ в размер на 375 лв. Това каза кметът на Варна Иван Портних пред журналисти. Кметът отправи благодарности към всички фирми, които са се отзовали на призива за съдействие, и отправи апел и към строителни фирми, които биха могли да се включат в ремонтните дейности на следващ етап.

 

Направена е комисия за конструктивна експертиза, но първоначалният оглед не показва  някакви сериозни нарушения по конструкцията, каза още Портних, като допълни,  че повече яснота ще има, след като теренът бъде разчистен и бъдат взети проби.

 

Вече 14 души от входа са получили подслон. 

 

По думите му нуждаещите се от покрив семейства вече са настанени, като са осигурени всички условия от първа необходимост в помещенията, които са предоставени.

 

Елисавета Илиева

 

Коментари

Новини Варна