Изясниха самоличността на загиналите при взрива във Варна
Окръжният прокурор на Красимир Конов с ексклузивни подробности в ефира на тв "Черно море"
Публикувана: 16 Jan 2020 | 10:16

Единият от загиналите при инцидента във „Владиславово“ безспорно е причинителят на взрива - Веселин Димитров, втората жертва е 53-годишната съседка на мъжа. Вече разполагаме с косвени доказателства за самоличността на загиналите. Все още се изчакват резултати от ДНК-експертизата, които да го потвърдят. Имаме и яснота и за характеристиките на взрива. Назначена е комплексна експертиза . Според специалисти няма да данни за използването на взривни вещества. Това каза окръжният прокурор на Варна Красимир Конов по време на брифинг, излъчен директно по тв "Черно море".

 

Вероятната причина за взрива е от натрупване на лесно запалими газове. Намерени са вещи с миризма на бензин. Установено е по категоричен начин, че взривът е станал повод за последвалия пожар, каза още Конов. Има данни, че дни преди експлозията Веселин Димитров е закупил 30 литра бензин и 11 литра газ пропан –бутан, разкри още окръжният прокурор на Варна.

 

По предварителни данни, с оглед обема на апартамента, който е обитавал  Димитров,  това количество е абсолютнио достатъчно за създаването на необходима концентрация на леснозапалими вещества, каза Конов.

 

Според свидетели преди да събере багажа си извършителят е размествал мебелите в жилището, което допълнително е увеличило ударната вълна и възможността за детонация.

 

По думите на Конов следва с  пожаро- техничека експертиза да се установи начина на възпламеняване на леснозапалимото вещество и да се разбере дали не се касае за късо съединение от инсталацията.

 

В последния разговор, който Веселин Веселин Димитров е провел с приятел, ебил спокоен, правил планове за бъдещето, дори си уговорил среща при условие, че е жив и здрав, стана ясно още по време на брифинга.

 

Екип на Медийна група "Черно море"

 

Още по темата: Последно: Окръжният прокурор на Варна за взрива във Владиславово (ВИДЕО)

Коментари ( 0 )