IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
09:37 | 27 февруари 2020
Обновен: 16:49 | 23 април 2024

Борисов обеща: МС отменя винетките за селата около София и Варна

С други 12 общини все още се водят разговори

По материала работи: Пламен Янков
Борисов обеща: МС отменя винетките за селата около София и Варна

Премиерът Бойко Борисов съобщи в парламента, че на правителственото заседание днес ще бъде променено решението за обхвата на платената пътна мрежа.


"След час изваждаме 115 км от община София и 40 км от община Варна. С другите 12 общини се водят преговори и по същия начин ще ги извадим и тях от обхват", обясни той, цитиран от dnes.bg.


На критиките на червената шефка Корнелия Нинова, че нито една реформа при управление на ГЕРБ не е била успешна, той отговори: "В България се въвеждат трудно нещата, аз не си спомнят нито една реформа на БСП за 100 години управление".

 

"Ако е било лесно вие да сте въвели тол системата. Едно е да строиш двулентови пътища, друго е магистрали, А "Хемус", "Европа", "Струма" се строят усилено, другите се ремонтира“, добави Борисов.

 

Той беше категоричен, че на отговорните лица за проблемите около въвеждането на тол системата ще се търси ежедневна отговорност.

Коментари

Новини Варна