IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
13:54 | 27 март 2020
Обновен: 00:00 | 19 април 2024

Над 24 000 българи са поставени под карантина

Образувани са повече от 200 досъдебни производства заради нарушаването й

По материала работи: Борис Проданов
Над 24 000 българи са поставени под карантина

Към момента има образувани над 200 досъдебни производства под ръководствата на компетентните прокуратури за нарушаване на карантината. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов на брифинг в Министеркия съвет.

 

Той напомни, че от началото на въведените мерки МВР съвместно със здравните органи контролира наложената карантина на хора, които се завръщат от чужбина. Продължава работата за гарантиране спазването на мерките, защото това е основното нещо, което най-добре забавя разпространението вируса. Над 24 000 са карантинираните жители, като най-голямата конценрация е в СДВР, Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново.
 

КПП-тата най-много затрудняват гражданите на обласните градове. Мерките са нови за МВР и общественото, като в началото създавали много проблеми. На Владая има около 2 км опашка, но 12 полицейски служители контролират движението.

 

Мерките са строги и такива трябва да бъдат, за да издържим. МВР работи ежедневно с личните данни и няма по никакъв начин да се злоупотреби с тях, увери силовият министър.

 

По отношение на декларациите Маринов отбеляза, че трябва да се спазват стриктно. Трябва да издържим, трябва да сме търпеливи, дисциплинирани и отговорни към себе си и останалите, призова силовият министър и посочи, че затрудненията с мерките са навсякъде.

 

Коментари

Новини Варна