IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
12:10 | 10 април 2020
Обновен: 16:46 | 25 април 2024

Намалява напливът от безработни към Бюрото по труда във Варна

В най-натоварените дни служителите на дирекцията са регистрирали по 300 души на ден

По материала работи: Ставри Таргов
Намалява напливът от безработни към Бюрото по труда във Варна

Напливът от безработни към нас намалява през последните дни. Това съобщи и.д. директор на Бюрото по труда във Варна Татяна Жекова.

 

В най-натоварените дни служителите на дирекцията са регистрирали по 300 души на ден. Сега много от освободените работници са предпочели онлайн регистрация, което е намалило опашките пред трите приемни на БТ – Варна. Вчера дори имаше моменти, когато нямаше кого да обслужваме, призна Жекова.

 

Според неофициална информация над 2 000 варненци са дошли в БТ, след като са били освободени от работа при обявяване на извънредното положение. Това е доста голяма цифра за Варна, която се радва на ниско равнище на безработицата през последните десетина години.

 

Обикновено април е месецът, когато работодателите започват трескаво да търсят персонал за туристическия сезон. Пандемията обаче наруши тази традиция и сега всички чакат тя да отшуми.

 

След като това се случи, ще започне набирането на работна ръка. Заради коронавируса бе отменена и традиционната за Варна туристическа борса, на която среща си даваха работодатели и работници.

 

В момента бюрото по труда е впрегнало целия си ресурс за посрещане и обслужване на хората, останали безработни заради коронавируса.

 

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна