IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
09:59 | 25 май 2020
Обновен: 02:27 | 16 април 2024

Кои са страховете на родителите при отварянето на детските градини

Как да не предадем нашата тревожност и на малчуганите

По материала работи: Слав Велев
Кои са страховете на родителите при отварянето на детските градини

От утре детските градини отварят врати. Около 50% от родителите ще се престрашат да пуснат децата си отново. От детските заведения обещават, че са взети всички нужни мерки.

 

Отварянето на детските градини трябва да го погледнем и през погледа на децата. Оттук нататък е решение на семейството дали ще пусне детето си на детска градина или не. Това каза за "България сутрин" изпълнителният директор на Асоциация "Родители" Яна Алексиева.

 

По думите ѝ страховете на родителите са различни, но най-вече касаят здравето на децата.

 

"Сега в градините ще има строги мерки за дезинфекция - повече от всякога. На първо място е хигиената, децата до 7-годишна възраст няма да стоят на дистанция, защото това не е типично за възрастта им и би ги напрегнало излишно. Децата от 3 години нагоре добре разбират какво се случи. Всеки родител и учител може да обясни спокойно защо някои деца няма да ги има в детската градина ", допълни Алексиева.

 

"Всеки родител ще вземе мерки детето да е здраво, нужно е да създаваме по-малко тревожност у малките, а това се случва именно чрез нашето поведение като възрастни", коментира тя за Bulgaria ON AIR.

 

Гледайте целия разговор във видеото ТУК.

 

Още новини, анализи и коментари от страната може да намерите на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна