Отбелязваме Деня на безследно изчезналите деца и жертвите на сексуално насилие
Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца
Публикувана: 25 May 2020 | 8:17

Днешният ден се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.


Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца. Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000.
 

През тази година се навършват 22 години от времето, когато в Добрич изчезнаха много млади хора. Заради мистерията с безследно изчезналите регионът беше наречен Бермудския триъгълник. Само от ноември 1997 до ноември 1998 година имаше шест такива случая. Няколко десетки бяха те от средата на 90-те години на миналия век до 2006-2007 година.


Преди 22 години безследно изчезнаха Румяна Димитрова, Силвия Георгиева, Неделчо Стоянов, Наталия Влахова, Петър Петров и Димитър Георгиев. Нека днес отново споменем имената им, въпреки, че повечето от близките им вече отдавна са изгубили надежда, че някой ще им помогне да разберат какво се е случило с децата им.

 

Слав Велев

 

 

Коментари ( 0 )