IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
12:01 | 26 юни 2020
Обновен: 13:26 | 23 април 2024

Областният: Има заразени в кол център и дискотека

Ситуацията във Варна става все по-притеснителна

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сред новоустановените 8 заразени във варна има няколко лица от кол център, портиер на дискотека и служител в общината. Това съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев, който е и председател на Областният оперативен щаб срещу коронавируса.

 

Ситуацията вече е доста притеснителна, според губернаторът на Варна.

 

На 26 юни, в единния информационен портал, са отчетени 8 нови случая на лица от област Варна, с положителна проба за COVID-19.

 

Новорегистрираните лица са предимно млади хора, на възраст от 18 до 53 години, работещи в различни фирми и офиси, без епидемиологична връзка между тях.

 

От новите регистрирани случаи, един е жена на 62 г., хоспитализирана в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Света Марина“, останалите 7 – са на домашно лечение.

 

Общо за област Варна, до настоящия момент са регистрирани 61 лица с положителна проба за COVID-19, от тях 2 медицински лица, 2 деца на 3 год. възраст, 1 починал.

 

Активните случаи са 35, от тях 8 са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение.

 

През последните дни се очертава тенденция на нарастване броя на случаите, положителни на COVID-19, за област Варна, респективно на тази в страната.

 

РЗИ Варна препоръчва, населението да спазва стриктно противоепидемичните мерки – неструпване на хора на едно място, дистанция минимум от 1.5 м, използване на лични предпазни средства и дезинфектанти, отговорност за опазване на личното и обществено здраве.

 

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионалната здравна инспекция за установяване на нови контактни лица.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна