Кризата с коронавируса доведе до масови фалити в хотелиерството
Служителите в сектора драстично са намалели
Публикувана: 14 Jul 2020 | 15:19

Ако сегашната обстановка продължи и през следващите месеци, се очакват фалити. Това заяви Милена Иванова, член на Управителния съвет на Българска асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и генерален мениджър на хотел Севтополис - Медикал и СПА, в предаването ‚Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.


"Няма официална статистика точно с колко е намален персоналът в сектора, но със сигурност като цяло е намален броят на служителите", посочи тя.
 
Милена Иванова смята, че секторът би могъл да бъде подкрепен чрез увеличаване на бюджета на Националния осигурителен институт (бел. ред. става въпрос за осигуряване на средства за посещение на санаториум и спа услуги с цел подобряване на здравословното състояние).
 
"Многократно изпращахме списъци с предложения и идеи, но е необходим по-добър диалог и по-добра чуваемост, за да бъдат хората по-добре подкрепени, за да оцелеят. При втора вълна смятаме, че са необходими по-ясно разписани правила за работа в извънредна ситуация и в извънредна обстановка".
 
"Трябва да видим "златото" в ситуацията, да се възползваме от възможностите и след кризата да минем на едно по-горно ниво", каза още Милена Иванова.

 
Цялото интервю можете да гледате във видеото

Коментари ( 0 )