IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
10:47 | 5 август 2020
Обновен: 13:45 | 15 април 2024

26-и ден на протест във Варна

Туристическият бранш скочи срещу блокадите на протестиращите

По материала работи: Слав Велев
Снимки: Фейсбук

За 26-и пореден ден варненци, които настояват за оставката на правителството и главния прокурор, излязоха по улиците на града. Кръстовището пред община Варна остава затворено от палатковия лагер на протестиращите. Поради тази причина 7 линии на градския транспорт са пренасочени. Не се обслужват определени спирки и маршрутът по лониите 7, 9, 12,31, 31А, 148 и 409 е променен.

Протестиращите по традиция се събраха на кръстовището пред общината. Вувузели, свирки и тромби озвучават шествието което мина по улиците на града, а виковете са "Оставка" и "Мафия".

 

Виждат се и плакати тип шарж - на премиера и др политически лица.

 

Шествието от няколко десетки премина снощи по бул "Осми Приморски полк" към НАП, като затвори основния булевард за кратко.

 

Множеството се спря пред паметната плоча на Васил Левски, като някой от протестърите взеха думата и се изказаха пред останалите.

 

 

Викове "Оставка" огласиха квартал "Левски". Протестиращите се събраха отново  и по дясното платно на булевард "Осми Приморски полк" се отправиха обратно към общината.

 

За днес те се организаираха да затворят и други кръстовища в града.

 

По-рано вчера от туристическия бранш скочиха срещу блокадите на протестиращите във Варна. В отворено писмо до кмета на морската столица, те молят Иван Портних за съдействие. "Тази година разчитаме изключително много на българския, но и на румънския пазар, които туристи пристигат основно със собствени автомобили и подобни новини влияят при избора на дестинация, която в последния момент може да бъде променена", се казва в писмото.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна