IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
12:07 | 5 август 2020
Обновен: 01:13 | 14 април 2024

Борисов отвaря стадионите за старта на Първа лига

По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици още този петък

По материала работи: Слав Велев
Снимка: БНТ

Министерството на здравеопазването проведе среща с футболните агитки и ще разреши мачовете от новия сезон у нас да са с публика, съобщиха от Tribune.bg. Условието е лидерите на феновете да дадат обещание, че ще спазват всички мерки, които институциите ще им посочат. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов.

 

„Ако получим уверение, че ще се спазват всички мерки, ще разрешим публика на футболното първенство“, каза министърът, добавяйки, че това е „компромис, който може да бъде допуснат“.

 

Срещата беше с представители на големите фенорганизации, шефове от БФС, спортния министър Красен Кралев и служители на РЗИ.

 

Министър Кралев също коментира днес искането на феновете, което породи реакцията и на министъра на здравеопазването.

 

„Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването. Разбира се, ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани“, коментира Кралев.

 

Големи групи от агитките на ЦСКА и Левски написаха писма до премиера, БФС, двете министерства и РЗИ, за да поискат отваряне на стадионите.

 

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването, потвърдиха от Министерството.

 

Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка.

 

По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08).

Коментари

Новини Варна