Областният: В никакъв случай Варна не е водещ регион по заболеваемост за COVID-19!
Няма болен турист в областта, коментира Стоян Пасев
Публикувана: 9 Aug 2020 | 15:37

"Като се има предвид значението на гр. Варна като туристическа, културна и спортна дестинация, особено през летния сезон и това че привлича голям брой туристи и гости и на фона на общия брой активни случаи за цялата страна, може да се направи заключение, че в никакъв случай гр. Варна не е водещ регион по заболеваемост за COVID-19", заяви областният управител на Варна Стоян Пасев.

 

 

"На територията на област ВАРНА, към момента няма установен положителен за коронавирус турист. Информация КОВИД – 08.08.2020", добавя той.

 

 

През последните седмици в област Варна се очертава тенденция за нарастване на броя на случаите с COVID-19, като относително голям е броят на случаите във възрастовата група над 60 години.

 


На територията на област Варна са разкрити и функционират голям брой обекти, предлагащи социални услуги на целеви и рискови, във възрастово и здравно отношение групи от населението – стари хора, хора с психични проблеми, с деменция и др. Там струпването на много хора на едно мяста е предпоставка за бързо и лесно разпространение на болестта.
 

 

През предходната седмица в ДСХ ‘’Св. Георги’’ и ДСХ’’ Гергана” с домуващи общо 370 лица и 105 души персонал общо са установени 127 положителни проби за COVID-19.
 

 

Към момента в област Варна активните случаи са 531 души,като от тях 127 са положителните лица за COVID-19 от двата дома за стари хора.
 

 

"В заключение може да се каже, че активните положителни са около 400 лица за област Варна, като не се включват положителните от двата дома за стари хора, тъй като са изолиран колектив. За цялата страна активните положителни са 5145, така че Варна в никаъв случай не е водещ регион по заболеваемост за COVID-19", завършва губернаторът на морската столица.

 

Черно море

Коментари ( 0 )