Жена с болно сърце роди здраво момиченце в МБАЛ „Света Анна” във Варна
Акушер-гинеколог, реаниматор и кардиолог участваха в операцията
Публикувана: 18 Sep 2020 | 14:31
Д-р Милко Папазов.

32-годишна жена от Шумен, която е претърпяла сериозна сърдечна операция в детството си, роди здраво и силно момиченце в МБАЛ „Света Анна – Варна”, след като специалистите в родния й град  я пренасочиха по спешност към най-старото родилно отделение в Източна България.

    

„Рискът, който подобно сърдечно заболяване създава, е сериозен, тъй като има повишена опасност от тромбози и резки промени в  кръвното налягане”, обясни началникът на родилното отделение в МБАЛ „Света Анна – Варна” д-р Милко Папазов, който бе и ръководител на екипа, дал живот на малката Фелин.

 

„Майката дойде при нас в 9-ия месец, реално в термин за раждане, след като колегите от Шумен и от СБАГАЛ – Варна, бяха преценили, че в нашата болница освен безспорния опит имаме и най-добри условия за реанимация, ако възникне потребност.

 

Направихме оглед, консулт и в екип с анестезиолога д-р Катя Митева и кардиолога д-р Димо Велески на 16-и септември направихме Цезарово сечение и на бял свят се появи живо и здраво момиченце с тегло 3480 грама”, разказа д-р Милко Папазов.
    

 

„За мен беше огромен стрес новината, че не е безопасно да родя в Шумен и трябва да дойда във Варна, тъй като има опасност за мен и бебето.

 

Екипът на д-р Папазов обаче ми вдъхна кураж и спокойствието, че всичко ще е наред. Така и стана -  всичко мина идеално и вече имам моята дълго чакана дъщеря”, развълнувана сподели младата майка, чиято единствена грижа в момента е да дойде денят на изписването и заедно със съпруга й да приберат малката Фелин у дома.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )