IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
12:40 | 28 септември 2020
Обновен: 12:38 | 23 април 2024

АПИ: Внушава се умишлено, че "Аспаруховия мост" е опасен

Според пътната агенция конструкцията на съоръжението е здрава и преминаването по него е безопасно

По материала работи: Слав Велев
Снимка: АПИ

Правят се опити да се внуши, че преминаването през "Аспаруховия мост" е опасно. Това се казва в официално съобщение на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

 

Според пътната агенция конструкцията на съоръжението е здрава и преминаването по него е безопасно. Това било заключението на експерти от Института по пътища и мостове към АПИ, които са извършили обследване в края на 2019 година. Предписанията на експертите от Института са взети предвид и са предприети своевременни действия за ремонтиране на фугите, твърдят още от Агенция "Пътна инфраструктура".

 

Въпреки заключението на експертите от АПИ ще възложат изготвянето на нова експертиза за здравината и експлоатационната годност на Аспаруховия мост във Варна, а това се правело за успокоение на обществеността и гражданите, които преминават редовно по съоръжението, след последните опити да се внуши, че то е опасно.

 

Припомняме, че във видео от преди седмица общинският съветник от БСП - Варна Мартин Златев показа силно компрометирани елементи от конструкцията на моста, в което се вижда, че част от бетона се руши, а арматурата е корозирала.

 

Съоръжението е на 44 години, а цялостен ремонт така и не е правен до момента. Обещанията от преди години за цялостна реконструкция и, че пари има, се оказаха нищо повече от предизборна агитация.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна