ЕНП: Чуваме протестиращите, на изборите през март ще се реши кой да управлява България
Антонио Лопес към Борисов: Няма как да не Ви поздравим за навременните здравни и икономически мерки
Публикувана: 15 Oct 2020 | 16:38

 

Европа показа, че може да бъде единна и силна, когато е изправена пред невиждана в историята заплаха. Няма да е преувеличено, ако кажем, че именно правителствата от ЕНП имаха ключова роля в изготвянето на спасителния план за ЕС и успешно управляваха пандемията в своите страни.

 

В тази връзка няма как да не Ви поздравим за навременните здравни и икономически мерки. Това заяви генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес пред Бойко Борисов. Двамата разговаряха непосредствено преди срещата на върха на ЕНП в Брюксел, информират от правителствената пресслужба.

 

Антонио Лопес изрази задоволството си от приемането на България в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз. "Няма съмнение, че влизането в ERM II е признание за успешно проведените реформи в страната. Сигурен съм, че ще извървите пътя докрай.

 

Така ще се гарантира не само траен икономически просперитет, но и ще се повиши значително качеството на живот за гражданите", коментира генералният секретар на ЕНП.
свързани


Борисов и Лопес бяха единодушни, че докладът на ЕК е обективен, а констатираните в него конкретни резултати в борбата с корупцията са добра отправна точка за надграждане на постигнатото.

 

В тази връзка българският премиер отново подчерта, че страната ще се съобрази с абсолютно всички препоръки както на Европейската комисия за гарантиране на върховенството на закона, така и на Венецианската комисия за завършване на съдебната реформа.

 

Генералният секретар на ЕНП поздрави председателя на ГЕРБ за убедителната победа на частничните местни избори в България.

 

"Вижда се, че легитимно избраното българско правителство и управляващо мнозинство се ползват с обществена подкрепа.

 

Разбира се, чуваме и исканията на протестиращите. Ние уважаваме техния глас и смятаме, че редовните парламентарни избори през месец март са най-доброто място да се определи кой ще управлява България в следващите години“, каза Антонио Лопес.

 

Още новини на Bgonair.bg

Коментари ( 0 )