Продукти:
4 броя свински пържоли
3 яйца
2 супени лъжици прясно мляко
1 и ½ чаши хлебни трохи
½ чаша настърган пармезан
2 супени лъжици магданоз
2 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън, пресован
Приготвяне:
В купа смесете яйцата и млякото. Разбийте. В отделна купа смесете хлебните трохи, пармезана и магданоза.Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Запържете чесъна до леко кафяво. Извадете го от тигана. Важното е да овкуси мазнината.Потопете всяка пържола в яйчената смес, след това в сместа с хлебните трохи. Покрийте възможно най-добре. Запечатайте пържолите в тигана за 5 минути от всяка страна. След това ги сложете в тава за печене. Печете в загрята на 180-200 градуса фурна до кафява коричка или около 30 минути.
az-jenata.bg
Четете още: Пилешка супа с ньоки
Коментари