IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
20:40 | 11 юли 2019
Обновен: 04:55 | 24 март 2024

Учени установиха най-ефикасният начин да отслабнем

Спортът, а не диетите, е по-доброто решение

По материала работи: Пламен Янков
Учени установиха най-ефикасният начин да отслабнем

Кои са най-ефективните методи за отслабване се опитват да установят американски учени от университета на Джорджия. Според специалистите, излишните килограми се борят много по-добре чрез спорт, отколкото чрез диета и намаляване на приема на калории, пише електронното издание MedicalXpress, цитирано от Tialoto.bg.
 

Изследването на учените показало, че лошото състояние на мускулите намалява чувствителността към инсулина, предизвиква диабет и увеличава риска от сърдечносъдови болести.
 

Слабите мускули могат да са следствие не само от недостатъчна физическа активност, но и от стрес и неправилно хранене. Освен това състоянието на мускулите оказва своето влияние върху процеса на отслабване, като намалява ефикасността му.

 

Затова в борбата с излишното тегло учените предлагат да не се концентрираме само върху диетите, а да наблегнем на спортуването. Именно то ще ни помогне не само да се справим със затлъстяването, но и да избегнем риска от болести.


Четете още: Сок от целина – фибри, желязо и витамини на едно място
 

Коментари

Новини Варна