IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
22:00 | 21 юли 2019
Обновен: 17:27 | 13 април 2024

Най-вредните навици на планетата

Вие може и да не искате да се откажете от тях, но тялото ви иска точно това

По материала работи: Юлиян Атанасов
Най-вредните навици на планетата

На тялото ви не му харесва, когато правите нещо нездравословно и той реагира. Ако пушите цигара – кашляте, пиете прекалено много – краката не ви държат, ако ядете прекалено много – надебелявате. Излседователи твърдят, че редовните креватни упражнения носят страшно много ползи за здравето ни както физически, така и психически. И най-вече – полезно е за сърцето. Просто разглеждайте секса като нещо също толкова важно за здравето ви, колкото е и тренировката или диетата ви.

 

Не се смеете достатъчно

 

Наистина животът може да бъде суров, но е важно да запазим чувството си за хумор. Научно изследване показва, че ако редовно се смеем, това ще има няколко ползи за здравето ни. Смехът стимулира работата на сърцето, дробовете и мускулите и увеличава освобождаването на ендорфини в мозъка. Освен това той помага да се справим със стреса, укрепва имунната система и облекчава болката.

Не пиете кафе

 

Времето, в което се смяташе, че кафето е вредно, отдавна отмина. Всъщност пиенето на кафе е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за здравето си. Черната напитка е пълна с антиоксиданти, които предпазват сърцето и черния ви дроб, предпазват от диабет и рак.

 

Поставяте си диагноза сами, четейки в интернет

 

Много лекари споделят, че това е една от основните причини, поради които пациенти не могат да получат навременни грижи. Ако оставим онлайн писанията да управляват решенията ни, рискуваме поставянето ни на точна диагноза и правилно лечение да закъснеят, а в някои случаи това може да е животозастрашаващо.

 

Вие може и да не искате да спрете, но тялото ви иска точно това. Вие живеете в това тяло, така че бъдете любезни с него. Откажете се поне от някои от вредните си навици и започнете като разберете кои са те. Кои са абсолютно най-вредните за здравето ви навици? Вижте кои са те в галерията ни и си върнете контрола върху здравето ви, съветва сайтът Eat This Not That.

https://www.eatthis.com/unhealthiest-habits/

Vesti.bg

Четете още: 

 

Коментари

Новини Варна