IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
11:05 | 21 октомври 2019
Обновен: 22:46 | 27 март 2024

Какво казват устните за нашето здраве?

Сухотата е сигнал за дехидратация на цялото тяло

По материала работи: Слав Велев
Какво казват устните за нашето здраве?

Рядко мислим за устните си като за някакъв кой знае какъв орган. За тях най-често се сещаме, когато си ги прехапем или пък ни избие херпес, или се дехидратират през зимата.

Състоянието на устните ни обаче може да ни каже много неща за нашето здраве.

 

1. Нацепени ъгълчета

Когато слюнката ни се задържи повечко време в краищата на устните ни, кожата се изсушава и се напуква. Вероятно често си облизвате устните, за да ги стоплите и хидратирате. Така обаче създавате перфектни условия за инфекции в ъгълчетата.

 

2. Сухи и напукани устни

Сухотата е сигнал за дехидратация на цялото тяло. Може да е и проява от стресови ситуации или промяна на климата. Във всички случаи обаче пийте повече вода.

 

3. Подутини

Те най-често са болезнени и неприятни, но в повечето случаи са безвредни и изчезват сами. Може да са в резултат от удар или пък да са реакция от храна. Ако става въпрос за херпес, нужно е да му обърнете повече внимание.

 

4. Червен ринг около устните

Това най-вероятно е дерматит. Получава се от често облизване на устните, което изсушава кожата.

 

 

5. Обезцветяване на устните

 

Ако те придобият сини нюанси, имате проблеми с циркулацията на кислород в кръвта. По-светлите или бели устни са знак за анемия.

 

dariknews.bg

 

Четете още:   

 

Коментари

Новини Варна