300 гр. пюре от тиква
300 гр. маслени бисквити
150 гр. обикновени бисквити
100 гр. пудра захар
60 гр. меко краве масло (на стайна температура престоява поне 2 часа)
50 гр. смлени орехи
1 ч.л. канела
Орехи за дръжки
Зелен фондан
От 500 гр. обелена и нарязана на парчета тиква излиза около 300 гр. пюре. Сложете тиквата в тавичка и я изпечете на 200 градуса около 35-40 минути или докато омекне. Намачкайте я хубаво с вилица. Смелете орехите и бисквитите в кухненския робот.
След като тиквата се охлади, към нея прибавете смлените орехи и бисквити. Добавете захарта, маслото, канелата и размесете добре. Оставете в хладилника да стегне. След това направете топчета и с помощта на клечка за зъби направете очертанията, имитиращи тези на тиква. От орехчета оформете дръжките, а от зеления фондан направете ластуни и листа. Поставете ги в хартиени кошнички и ги сложете в хладилника. Ако тиквата не е достатъчно жълта, може да я подсилите като добавите оранжева безвредна боя.
Черно море
Коментари